Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

Aktiviteter

 Kungl. Hälsinge Regementes Kamratförenings höstresa              

Föreningen har som tradition att erbjuda sina medlemmar en årlig resa antingen på våren eller hösten. Syftet är i huvudsak att skapa en djupare gemenskap samt att ha en trevlig stund tillsammans.

I år reste vi - 34 personer - till Åland den började vid Soldathemmet tisdagen den 5 september klockan 07.00 med egen hyrd buss. Avresetiden medförde en tidig revelj för resenärerna vilket avspeglade sig tydligt ombord på bussen under resan till Grisslehamn.

Väl framme vid terminalen vidtog en stillsam gruppincheckning som följdes av ombordstigning på fartyget M/S Eckerö som lämnade kajen klockan 10.00 med kurs mot Eckerö. Flertalet passade på att besöka kafeterian med syfte att komplettera den tidiga frukosten.

11.00 var det samling i konferensrummet Båtsman på däck 8. Här informerade föreningens ordförande Anders Jansson Glad på ett mycket förtjänstfullt sätt om arbetet med framtagande av 400-års jubileumsboken. Regementet fyller nämligen 400 år nästa år 2024. Jubileet firas med en heldag den 24 augusti med aktiviteter i Regementsparken och dess omgivning. Under informationen ställdes en hel del frågor om historien samt att några deltagare delade med sig om sina personliga erfarenheter. Några anekdoter drog fram en hel del skratt medan några möttes av mummel.

När fartyget M/S Eckerö lämnade kajen vid Eckerö var det dags att anträda buffé matsalen Bornholm för att avnjuta havets läckerheter, det serverades nämligen fisk och skaldjursbuffé. Det sörplades och dracks därtill hörande drycker som vid några bord åkte ned i strupen till ackompanjemang av en del kända snapsvisor. Stämningen var mycket god.

Efter maten vidtog anfallet mot taxfreebutiken vars utbud är omfattande. Kajen i Grisslehamn angjordes 14.30 bussen rullade mot Soldathemmet under betydligt gladare miner och samtalsämnen. Sedvanliga tacktal genomfördes under slutfasen av resan innan bussen stannade 17.00 vid slutmålet.

 

Vid pennan som ovan

Anders Lindström


Ny promenad

Vårens Ärtsoppspromenad blev välbesökt nu siktar vi på nästa promenad.

Torsdagen den 5 oktober klockan 11.00 – 14.00

Vi börjar med att promenera i Stadsträdgården. Start och mål vid Soldathemmet där vi njuter av ärtsoppan med tillbehör.

Ett kort lunchföredrag avslutar sammankomsten.

Pris: 60: - / person i priset ingår ärtsoppa, hårt bröd, smör, ost, vatten och kaffe. Dryck i form av öl och punsch finns att köpa i baren.

Betalning sker på plats med swish eller kontant.

Anmälan senast 28 september till

anders_lindstrom@telia.com eller 070 – 325 90 03